|| | | | |
 

January 5, 2011

perempuan VS perempuan

lelaki menjadi rebutan ?
PEREMPUAN VS PEREMPUAN..
laki dah kurang sgt kot sbb tue pmpuan desperate dan byk gadoh sesama pompuan,
kes nyer ialah LELAKI . .
alahai, ade yg snggup BACK stab kwn kot !
aku jugak pernah dikatakan 'PERAMPAS', sedap pnya tittle.. geram ? MESTI lah, ko ingat aku tunggul ke xtw GERAM, MARAH..
minah2 (maaflah yea whai kaum ku) skrg nie, byk yg buta mata sbb laki..
snggup wat mcm2 demi lelaki, asalkan dpat BERSAMA dgn laki yg dy syngi,
*yg laki tue aku xtntu la syg ke x kat ko..
maaf la yea wahai LELAKI,
korg mmang mndapat smbutan hangat skrg,
tambh2 yg hot2, hensem, *xhensem pon org rebut jugak,
tapi wahai lelaki,
jgn la ko jugak BATU API, suka plak tgk pompuan gadoh !
kpada kaum HAWA sekalian, ini pesanan aku..
  • jodoh tue dah ditetapkan sjak azali lg, npe susah2 nak brebut? ALLAH SWT, dah ciptakan kita berpsngn.. still nak brebut? ok, go on je.. ingt something je, kita hidup jgn mnyusahkan org, xberkat.. hidup kita, biar senangkan jln org lain.. Insya Allah, Allah SWT akan mudahkan jln kita..
  • penting sgt ke lelaki dlm hidup korg ? *jwpan aku = yea.. penting sgt ! mmg la penting.. tapi kdg2 kita perlukan kwn, kwan dlm erti kata lain, org yg memahami kita. bkn mnJAHANAM kan kita ok? mmg la xkesah, kwn ko yue laki or pompuan, apa yg nak aku tegaskan.. kwn tue lagi pnting dari kekasih tw !
  • pompuan lebih mementingkan kekasih ! sila rujuk perkara di ats..
  • rasanye, kita xperlu lah back stab kwn just tok seorg lelaki yg xtentu lagi syg kat kita.. kata org wanita tue sensitif, hati mudah terluka.. jgn nnti, ko back stab kwn ko, dan lastly, org yg ko kejar pon xnak kat ko.. msti nyesal tahap lah !
  • pe2 pon, kita mnusia biasa, yg ALLAH ciptakan dgn sbbnye yg tersendiri.. percaya dgn takdir dan sntiasa redha, sbb ALLAH SWT, xkan duga hambaNya tanpa kemmpuan hambaNYA..
  • sygkan family korg dulu.. family korg yg besarkan korg, bkan LELAKI yg korg cintakan tue.. FAMILY FIRST ok
  • pompuan msti kuat ok ? jgn la bg alsan, KAMI NIE KAUM HAWA, LEMAH ! ishh, jgn la, geli kot ! usaha lah, berdikari ok?
buat kaum ADAM, ini pesanan aku..
  • lelaki pon bole than hebat kan klu mngutuk pompuan ? knyataan nie mmg xbole disngkalkan lg lah ! sudah2 lah kutuk pompuan, cmne rasanye klu org yg korg kutuk tue, korg anggp mak korg ?. siyes, korg akan mrh kan ? mmg lah tue dosa korg, kubur kite pon asing2.. tapi, aku nak ingatkan sbb kite ttap gak umat nabi MUHAMMAD SAW..
  • korg bole wat peDAJAL kat pompuan, tp cmne klu org lain wat cm tue kat family korg ? korg myb xpkir.. tapi.. aku nk korg byngkan jew.. xnak bygkan ? suda! aku xpakse pon ! tapi, ingat something ok ? ADAM diciptakan tok melindungi HAWA, sbb skuat mana pon seorg hawa, dy ttap xkan mmpu mlawan tenaga kaum adam, *itu fakta ok ?
  • hargai la wanita yg baik, jdikan mreka org yg baik.. kerana yg pasti syurga seorg wanita terletak pada suaminya.. maka, jadikan wanita-wanita kamu (isteri2 kamu) org yg baik.. Insya Allah terperlihara dunia akhirat !
  • Family first ! Rujuk di atas...
setakat nie aku mmbebel ! ape yg aku tulis nie hnya tok renungn , bkn mnyentuh snsitiviti mna2 lapisan msyarakat ok..
*tapi, sbnarnye aku amat mnyukai pershabatan lelaki, sbb mereka akan berhabisan demi kwn.. itu la yg terBAIK !

2 comments:

sayasayangkamuhamim (: said...

kes rampas merampas ni memang tak bule kasi muka . grr ~

t e e n | b u b u s said...

miss byah.. yes, saya amat ah stuju! geram kot.. tapi org kate sya plak yg rmpas.. niat nak kwn jew.. geram kot ! grrrr~~